Plaje Thassos, Plaja Thassos
  • Logo
Thassos

Plaje Thassos

    In Thassos exista 7 plaje cu steag albastru. Acestea sunt doua in Golden Beach, doua in Skala Prinos una in Pefkari, una la Makriamos si una in Limenas. O plaja poate arbora un steag albastru ca recompensa dupa ce a intrunit standarde stricte de calitate pe tot parcursul sezonului de scaldat precedent, in ceea ce priveste calitatea apei, sigurantei, agrementul, curatenia si furnizarea de servicii.

    Peste 35 de plaje marginesc Insula Thassos de-a lungul celor 98 de km de litoral. Majoritatea plajelor sunt acoperite cu nisip, cateva sunt acoperite cu pietris,sau cu pietricele din marmura. Cele mai importante plaje ale insulei Thassos sunt:

GOLDEN BEACH ~ situata in localitatea cu acelasi nume(plaja de aur),la 12 km sud est de Limenas , este cea mai cautata plaja cu nisip auriu din insula Thassos .Plaja are steag albastru, foarte bine amenajata beneficiaza de o mare cristalina.

PARADISE BEACH ~ la 20 km sud est de Limenas este o plaja cu nisip matasos si mare foarte curata.Este singura plaja unde marea are valuri mai tot timpul.In partea nordica a plajei se poate face nudism,insa curentul de la fundul apei in acea zona este foarte periculos .

MARBLE BEACH ~ la trei km sud de intrarea in complexul Makriamos.Este o plaja magnifica acoperita cu pietricele rotunde din marmura cu o mare de un albastru ireal.Pietricelele de marmura de pe plaja provin de la cariera de marmura din apropiere.

MAKRIAMOS ~ la 2 km sud de Limenas in cadrul complexului cu acelasi nume.Plaja de nisip are are toate dotarile unui complex de 4 stele.Pentru a avea acces la acesta plaja se plateste bilet de intrare .

SKALA POTAMIA ~ situata in localitatea cu acelasi nume are o plaja de nisip fin si o mare deosebit de calma. Plaja este larga si are o intrare in mare deosebit de lina fiind recomandata familiilor cu copii mici. Plaja este marginita de nenumarate taverne, restaurante, cafenele sau magazine de suveniruri.

ALIKI ~ este o plaja pe care nici un turist ce calca in Insula Thasos nu trebuie sa o rateze atat pentru inimaginabila mare cristalina saua nisipului stralucitor cat si pentru vestigiile antice sau tavernele si barurile amplasate chiar pe plaja.

PEFKARI ~ este o plaja de nisip situata intre Limenaria si Potos. Plaja este marginita de pini, de taverne si baruri beneficiind de o mare foarte curata si un steag albastru.

LIVADI ~ este o plaja salbatica care se vede de pe terasa manastirii Arhanghelul Mihail. Plaja beneficiaza de o mare linistita si deosebit de curata.Aceasta plaja reprezinta un loc foarte bun pentru snorkelling.

METALIA ~ este o plaja situata in Limenaria in sudul insulei Thassos avand nisip fin si un acces lin in mare.Acesta plaja este ideala pentru snorkelling.

POTOS ~ plaja din Potos este situata in localitataea cu acelasi nume. Plaja de nisip este bine amenajata beneficiind de barurile si tavernele situate dea lungul ei.

SKALA KALIRACHI ~ plaja este situata in localitatea cu acelasi nume pe partea vestica a insulei Thassos.Plaja este acoperita cu nisip si este marginita de vegetatie fiind un loc foarte placut pentru relaxare.

PACHIS ~ plaja este acoperita cu nisip fin si o mare calma.In apropierea plajei exista locatii pitoresti unde se poate servi masa.

SKALA RACHONI ~ plaja este situata in nord vestul insulei Thassos in localitataea cu acelasi nume .Plaja este acoperita cu nisip si are o mare linistita.Plaja beneficiaza de vegetatie si locuri unde poate fi luata masa.

SKALA PRINOS ~ plaja este situata in localitatea cu acelasi nume avand nisip si o mare linistita.Toate facilitatile sunt disponibile in preajma plajei de aceea si aici plaja are steag albastru.

ASTRIS ~ plaja este situata in sud estul insulei in apropierea localitatii Potos.Desi este acoperita cu nisip si beneficiaza de o mare curata acesta plaja nu este recomandata familiilor cu copii pentru ca in apa, intrarea este abrupta ,iar curentul de la fundul marii este foarte puternic.

SKALA MARIES ~ plaja din Skala Maries este o plaja de nisip cu o mare linistita cu un farmec desebit mai ales la apusul soarelui.

GLIFADA ~ este o plaja situata in nordul insulei Thassos marginita de pini .Plaja este ideala pentru snorkelling.

NISTERI ~ aceasta plaja se afla la doar 2 km vest de capitala insulei Thassos.Este o plaja cu nisip si pietris ce ofera multa umbra datorita pinilor si o apa rece cristalina.

PALIO LIMANI ~ plaja se afla in partea estica a capitalei insulei Thassos dupa portul vechi.Este o plaja cu nisip si o mare destul de curata ,bine amenajata si marginita de taverne baruri si cafenele.Plaja are steag albastru.

PAPALIMANI ~ plaja este situata la doar 1km de Limenas.Plaja este acoperita cu nisip moale fiind o locatie foarte cautata in timpul verii.

PSILI AMOS ~ are un nisip foarte fin de la care a luat numele si o mare uimitore. Plaja este situata in sudul insulei Thassos intre Astris si Potos.

TRYPITI ~ plaja vasta din acesta localitate este acoperita cu nisip, iar apa marii este curata.

SKALA SOTIRAS ~ aflata in vestul insulei Thassos in localitatea cu acelasi nume acesta plaja cu nisip beneficiaza de o mare curata si o infrastuctura turistica adecvata.

LIMENARIA BEACH ~ este plaja celei mai mari localitati din sudul insulei Thassos si ca atare este o plaja aglomerata in timpul verii.Plaja bine amenajata este acoperita cu nisip,iar marea este destul de curata.

KINYRA ~ este o plaja ingusta frecventata doar de cunoscatori si de iubitorii de liniste.Plaja este acoperita cu pietris insa apa este exceptional de curata.Plaja este buna pentru snorkelling

ROSSOGREMOS ~ plaja este situata in sudul insulei Thassos intre Potos si Astris .Plaja are un nisip fin si o mare linistita si limpede.

STELAKI ~ desi este o plaja mica este cautata in sezonul estival pentru ca sudul insulei Thassos este agomerat in aceea perioada.

THYMONIAS ~ este o plaja mica cu nisip situata in apropierea plajei Alyki.

KLISMA ~ este o plaja de nisip, mica, situata in vestul insulei Thassos in apropierea localitatii Skala Kalirachi.