Vestigii Antice si Arheologice Insula Thassos
  • Logo
Thassos

Vestigii antice si arheologice Thassos

    Vestigiile arheologice din perioda antica intr-o insula cum este Thassos sunt presarate la tot pasul. In insula Thassos aceste artefacte sunt bine puse in valoare in muzee sau in sit-uri arheologice.

    In Capitala Insulei Thassos, in varful dealului se poate vedea si vizita Acropole ( Citadela din orasele din vechea Grecie asezata pe o inaltime si adapostind principalele edificii publice ).

Poze Castel

    In Alyki se afla cele mai spectaculoase urme ale civilizatiei stravechi din Thassos. Aici in sud estul insulei Thassos veti intalni urmele sanctuarelor construite aici inca din secolul 7 inainte de Hristos, dedicate zeilor si carierele de marmura alba din care pretioasa roca a fost extrasa peste 1200 de ani in antichitate.

    Cel mai mare sit arheologic din Thassos se gaseste in spatele portului vechi si a restaurantului Simi din capitala insulei Thassos.

    Aici veti intalni sanctuarele inchinate lui Hercules,Poseidon ,Dionysos si vechia piata antica. Mai sus pe munte poate fi vazut teatrul antic. Acesta poate fi vazut inca de la sosirea in insula Thassos in stanga portului vechi  din secolul 5 inainte de Hristos.

    Pe varful muntelui se afla cetatea numita Evreokastro, iar in jurul ei urmele nenumaratelor temple inchinate zeitatilor antice si portile inchinate lui Hercules, Dionysos, Zeus, Hera, Apollo sau Silen.

    Ruinele anticului port militar din Thassos pot fi vazute in aceiasi zona.