Harta si Traseu Thassos, Rute si Distanta Bucuresti Thassos
  • Logo

Harta si Traseu Thassos, Rute si Distanta Bucuresti Thassos

   Traseele sugerate pe acesta pagina  spre insula Thassos din Grecia au fost parcurse de noi in repetate randuri, de aceea va dam  informatii  clare si sigure  despre ele pentru a ajunge in siguranta in insula..

Traseul prin Ruse, Byala, Veliko Tarnovo, Gurkovo, Maglizh, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali, Makaza, Nimfea, Komotini, Xanthi, Keramoti

    Incepand cu 9 septembrie 2013 intre localitatile Makaza (Bulgaria) si Nimfea (Grecia) s-a deschis un punct de frontiera ce scurteaza ruta catre insula cu aproximativ 160km. Noul traseu Bucuresti Keramoti,  recomandat are 565 km si se parcurge in 7 ore. Punctul de frontiera a fost deschis numai pentru autovehicule cu masa autorizata sub 3.5 tone .

    Noul punct de frontiera Makaza - Nimfea va stimula turismul intre Bulgaria sudica si Grecia. Ruta va arata astfel : Ruse, Byala, Veliko Tarnovo, Gurkovo, Maglizh, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali, Makaza, Nimfea, Komotini, Xanthi, Keramoti,Insula

    In Bulgaria s-a semnat inceperea constructiei unui tunel pe sub trecatoarea Shipka, ce va scurta traseul  pe ruta Ruse - Makaza cu inca cateva zeci de kilometri. Tunelul va fi gata pana in anul 2020 facand parte dintr-un coridor paneuropean ce va lega nordul Europei de sudul acesteia .Vezi HARTA cu rezolutie mare pentru tiparire

    In Bulgaria la Ruse se plateste o vinieta care costa 15 leva / 45 lei pentru o saptamana. Taxa de pod la Ruse este 13 lei si 2 euro la intoarcere. Taxa de autostrada in Grecia  este 1,90 €. Feribotul costa 4 euro / adult, 2 euro / copil si  incepe de la 18 euro in cazul unui autoturism sub 4,25m  crescand progresiv  cu lungimea autovehiculului. Costul unui traseu Bucuresti Keramoti, dus intors (1120km) prin Makaza variaza in functie de consumul masinii de tipul de carburant folosit si de de evolutia taxelor de drum .

Traseul prin Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Svilengrad - Ormenio - Keramoti

    A doua ruta prezentata in harta urmatoare  are aproximativ 720km ( Bucuresti -Keramoti), parcurgandu-se in aproximativ 8.30 ore. Acesta ruta traverseaza Bulgaria pe un drum  cunoscut de cei care au fost macar o data cu masina in Turcia intre Ruse si Svilengrad (340km), vama grecesca aflandu-se foarte aproape de cea turcesca.

   Dupa intrarea in Grecia prin localitatea Ormenio, va asteapta un traseu  de aproximativ 315 km pana in portul Keramoti de unde luati feribotul catre insula. Acest traseu se strabate pe drumuri rapide si pe autostrada ce leaga vestul Greciei de estul Greciei obtinandu-se, de regula, medii orare de peste 120 km/ora. Pe portiunea dintre dintre Alexandropoli si Hrissoupoli nu intalnesti i benzinarii fara a cobori de pe autostrada.


Vezi Traseu Thassos mai mare.

    Feribotul circula vara  intre Keramoti si Limenas (capitala din insula  Thassos) cu o frecventa de 30 de minute, incepand cu ora 5.30 pana la ora 23.30  vara. In lunile Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie frecventa feriboturilor spre  insula scade la unul pe ora.

Traseul prin Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Zlatograd - Thermes - Keramoti

    Acesa ruta  prezentata pe harta urmatoare s-a deschis in primavara anului 2010 si era in acel  moment cel mai scurta intre Bucuresti si insula. Chiar daca acest traseu are circa 600 km noi nu-l recomandam pentru ca: Punctul de frontiera (Zlatograd- Thermes) este situat la altitudinea de 1300m ,iar soseaua dupa punctul de frontiera grecesc este foarte sinuoasa, ingusta, avand circa 20km de curbe in ac de par, fiind inchisa, uneori, dupa ploi ca urmare a caderilor de pietre pe carosabil. In fata atator dificultati, ruta prin Zlatograd-Thermes, chiar fiind scurta ,se parcurge in circa 9,5 ore.

Traseul prin Ruse - Sofia - Kulata - Keramoti

    Ruta  prin Sofia intre Bucuresti si Keramoti prezentata pe harta urmatoare  are o lungime de 775 km. Ruta  lunga si aglomerata  se parcurge in minimum 12 ore. Un alt port de unde poate fi luat feribotul  spre insula Kavala nu este convenabil din cauza costurilor de traversare  mari si a frecventei reduse a curselor. Harta va arata ca ajungeti in Prinos la 30 km departare de Limenas capitala insulei.

    In  Bulgaria va asteapta  un drum  destul de plicticos in lungime de 535 km intre Ruse si Kulata cu o mica portiune de autostrada inainte de Sofia de aproximativ 80 km si una dupa capitala Bulgariei. Acesta ruta este strabatuta de autocarele de linie ce leaga Bucurestiul de Atena. Este de asemenea preferata de agentiile de turism care fac excursii in Grecia din cauza ca traseul trece prin si pe langa localitati ,dar are presarate la tot pasul de echipaje de politie care stau la panda in sezonul estival pentru a va sanctiona daca depasiti viteza legala, daca  nu aveti rovinieta sau nu purtati centura de siguranta. In Bulgaria detectoarele radar sunt interzise,iar echipajele de politie cu radar stau ca la noi camunflate deschizand radarul doar cad au contact vizual cu masina,uneori punandu-ti in carca o viteze mai mari ca cele avute. Cel mai bine ar fi sa rezolvati aceste probleme pe loc ... in caz contrar veti plati amenda in cel mai apropiat oras sau la vama.

    Pe aceasta ruta singurele imagini ce va raman in minte sunt tunelurile ce strapung muntii si podurile ce le unesc. Centura orasului Sofia intotdeauna foarte aglomerata de Paste si de sarbatorile mari religioase, este  in curs de modernizare. Daca veti intra in oras platiti unui taximetrist 10 euro pentru a va scoate din el daca nu aveti GPS pentru ca altfel veti pierde ore in sir petru a gasi pe cineva care sa va inteleaga si care sa mai si stie sa va mai si spuna cum sa iesiti din oras. Sofia nu are in interior indicatoare rutiere care sa va arate denumirea orasului spre care va indreptati, nu are nici macar indicatoare cu numele strazilor.

    Dupa ce intrati in Grecia prin localitatea Promahonas veti mai strabate un traseu de 189 km pana la Keramoti pe o ruta cu drumuri rapide si autostrada realizand o medie orara net superioara celei realizate in Bulgaria.

Harta Thassos

temperaturi maxime pe plaja

    Insula Thassos este inconjurata de o sosea litorala care trece prin marea majoritate a statiunilor de pe malul marii.

  Soseaua  litorala a insulei are  aproximativ 98 km. Cu siguranta in insula  veti dori sa-i  faceti turul  pentru a vedea nenumaratele plaje si localitati care sunt presarate dealungul litoralului . Urmand acest traseu veti reveni din locul in care ati plecat in circa 2 ore daca nu va veti opri pentru a face baie pe una din plajele intalnite in cale. Daca va veti opri sa vizitati localitatile intalnite sau obiectivele turistice si daca veti poposi sa mancati intr-una din tavernele intalnite in cale cu siguranta acest traseu va fi parcurs in mult mai multe ore.Din acest traseu veti putea sa va abateti spre localitati si obiective turistice situate in interiorul insulei,daca studiati cu atentie harta insulei. Cel mai bine daca doriti sa va bucurati de toate aceste lucruri ar fi sa incercati sa faceti acest traseu fractionat pentru a putea vedea si gusta toate frumusetile si bunatatile insulei fara a va obosi prea tare.

   Dedesubt puteti vedea Harta Thassos interactiva. Pe harta Thassos puteti alterna intre versiunea drumuri si vederea din satelit. Explorati acesta harta cu atentie si gasiti toate detaliile fascinantei insule.