• Logo

Transporturi Insula Thassos Grecia

    Portile de intrare in Thassos sunt Limenas si Prinos care sunt porturi de sosire a feribotului ce vine de pe continent din porturile de plecare Keramoti sau Kavala.Telefoanele si linkurile pentru orarul si tarifele   companiilor ce asigura transportul pe apa spre Thassos pot fi gasite pe pagina de telefoane utile. Cei mai multi turisti ajung in Thassos cu autoturismele proprii avand astfel la indemana un mijloc de transport permanent. Acestia ca si cei care au venit in Thassos cu un autocar si au inchiriat un autoturism un ATV sau o motocicleta beneficiaza de o sosea litorala care inconjoara insula Thassos. Acesta este mai sinuoasa in partea estica a insulei si are curbe mai largi in rest. Acesta sosea trece prin toate localitatile litorale sau pe langa acestea. O harta a principalelor sosele din insula Thassos o gasiti pe pagina de cazare (acesta fiind interactiva avand pozitionate si toate locatiile de cazare de pe sit sau pe pagina de trasee unde puteti vedea si hartile acestor trasee spre insula .

    Din acesta sosea litorala lunga de aproximativ 100 km se desprind drumuri asfaltate ce duc spre localitatile din inima insulei Thassos. Drumurile care coboara spre plajele exotice care nu se afla in localitati sau care merg adanc in muntii insulei Thassos sunt de regula pietruite insa praful aflat pe ele este un pericol major pentru filtrele autoturismelor dumneavoastra. Benzinariile se afla pe soseaua litorala a insulei in localitatile mai mari(Limenas,Skala Potamia,Limenaria,Potos,Prinos).Costurile carburantului pe insula este mai mare decat pe continent .

    Cei care vor sa viziteze o anumita locatie (de exemplu Manastirea Arhanghelul Mihail ) cu costuri minime pot folosi autocarele de la KTEL care este compania ce asigura transportul in jurul insulei Thassos. Aceste autocare au ore fixe de plecare din statii circuland de la 6 dimineata pana la ora 20. Autocarele sunt confortabile curate  cu aer conditionat asigurand un transport civilizat . Un tur de insula cu autocarul va poate arata macar  o parte din  posibilele atractii ale insulei Thassos. Telefoanele companiei KTEL le gasiti pe pagina telefoane iar orarul curselor autocarelor este afisat in fiecare statie .Biletele se cumpara direct de la sofer .  Daca pierdeti ultimul autocar sau doriti sa consumati un pahar in plus de alcool(soferii pot cosuma doar maximum o bere) intr-un restaurante dintr-o  alta localitate , puteti folosi cu incredere si siguranta taxiurile din Thassos care ofera servicii de transport prompte si destul de ieftine.