Munte Thassos
  • Logo
Thassos

Munte Thassos

Munte Thassos 1

    Muntele in Thassos este prezent in partea nord-estica a insulei. Principalul varf muntos in Thassos este Ipsarion care are 1204 m inaltime. Acest munte strajuieste golful cuprins intre Golden Beach si Skala Potamia din insula Thassos.

Munte Thassos 2

   In 1989 un incendiu pornit din capitala insulei Thassos a distrus o mare parte din padurile ce imbracau pana in varf acesti munti. Inca si azi urmele acestui incediu se mai vad in sudul insulei Thassos.

Munte Thassos 3

   Drumetia montana sau off road-ul se poate practica in Thassos existand numeroase trasee ce pot fi strabatute. Dificultatea traseelor montane din Thassos este medie.

   Varful Ipsarion din Thassos poate fi abordat plecand pe jos din localitatea Potamia sau cu ATV-ul sau masina de teren din Maries.

   In drumul spre varful cel mai inalt din Thassos, pornind din Maries, veti intalni si singurul lac din insula Thassos alimentat de apa cristalina a unui izvor de munte care trece din cascada in cascada. Veti intalni pe drum maslini "tunsi" de caprele care pasc in libertate in acesta zona a insulei Thassos.

   In timpul ascensiunii in muntii din Thassos puteti sa intalniti reptile care se incalzesc la soare : soparle, broaste testoase sau chiar serpi (vipere).