Muzee Thassos
  • Logo
Thassos

Muzee Thassos

MUZEUL POLYGNOTOS VAGIS

    Muzeul este situat in localitatea Potamia intr-o casa traditionala.Aici este prezenta arta realista si abstracta a sculptorului Polygnotos Vagis.Acest emigrant thasian a devenit celebru in SUA.Creatiile sale sunt raspandite in multe muzee americane. Polygnotos Vagis a murit in 1961 la New York.

MUZEUL ARHEOLOGIC DIN LIMENAS

    Muzeul contine nenumarate artefacte arheologice selectate din sapaturi efectuate in momente diferite in insula Thassos.

Muzee

    Muzeul este considerat unul din cele mai importante muzee din toate provinciile grecesti. In muzeu sunt prezente importante elemente arhitecturale, ceramica, statuete si figurine din lut ars si teracota, sculpturi din diferite perioade, monede, basoreliefuri, amfore, diferite obiecte casnice.

Muzee

    Prezenta acestor artefacte ne permite sa ne formam o idee despre institutiile din antichitate,a obiceiurilor de viata,a tendintelor artistice a locuitorilor insulei Thassos inca din cele mai vechi timpuri.

MUZEUL DE FOLCLOR DIN THEOLOGOS

    Muzeul este deschis zilnic intre 11-14 si 19-23.La primul etaj al muzeului sunt expuse miniaturi ale unor echipamente industriale din trecut.Al doilea etaj este un exemplu de casa traditionala din Thassos cu obiecte casnice si artizanat executate manual.

MUZEUL DE FOLCLOR DIN LIMENARIA

    Muzeul este deschis in fiecare zi intre 19-23.In muzeu sunt expuse unelte ale unor meserii traditionale, ustensile de uz casnic si costume traditionale din insula Thassos. Intr-o alta sectiune a muzeului sunt expuse sculpturi vechi,fotografii si produse din ceramica.

MUZEUL DE FOLCLOR DIN KALIRACHI

    Acest muzeu este gazduit de o cladire complet renovata.Muzeul prezintamobilier traditional, unelte si mestesuguri traditionale.